Arles, Resaurant Les Salicornes.

Geplaatst op

Resaurant Les Salicornes, Arles, Frankrijk
Bezocht op: 23-9-2016 / 14:53:32

 

Arles is een stad in Zuid-Frankrijk gelegen in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur (PACA). Het is een onderprefectuur van het departement Bouches-du-Rhône. De inwoners worden Arlésiens genoemd. In de gemeente ligt het spoorwegstation Arles.

Arles ligt aan de Rhône, op het punt waar de delta begint, bij de splitsing van de Grote Rhône en de Kleine Rhône. Daardoor ligt de stad “aan de poort van de Camargue“.

Met een oppervlakte van meer dan 750 km² is de gemeente Arles de grootste van heel Europees Frankrijk, groter dan Parijs en zijn drie omliggende departementen (124 gemeenten) samen. Het grondgebied omvat drie interessante natuurgebieden:

  • in het noorden de Alpilles
  • in het oosten de Crau
  • in het zuiden de Camargue, waarvan het grootste deel bij Arles hoort (het andere deel hoort bij Saintes-Maries-de-la-Mer, de op een na grootste Franse gemeente in oppervlakte).

Buiten het stadscentrum omvat Arles nog enkele dorpen, namelijk AlbaronLe SambucSalin-de-GiraudRaphèle-lès-ArlesSaliersGimeauxMoulés en Mas-Thibert.

Arles (LatijnArelate) was een belangrijke stad in het Romeinse Rijk. Toen het christendom werd ingevoerd, werd Arles een belangrijk religieus centrum. Sint-Trophime zou de eerste bisschop zijn geweest. Na de val van het Romeinse Rijk en tal van invallen door de Barbaren werd de stad enige eeuwen onbelangrijk. Van 933 tot 1033 was Arles de hoofdstad van een koninkrijk met de naam Bourgondië, dat wegens de hoofdstad ook wel bekendstond als het Koninkrijk Arelat of het Arelatische koninkrijk.

Arles is ook bekend als woonplaats van Vincent van Gogh. Veel plekken waar de schilder verbleef bestaan niet meer, zoals zijn pension aan de Place Lamartine (Het gele huis) dat in de Tweede Wereldoorlog werd verwoest, maar het Caféterras bij nacht aan de Place du Forum is er nog steeds, zij het omgevormd tot een toeristische gelegenheid.

Elk jaar vindt er ook nog een folkloristische traditie plaats die de mensen herinnert aan het gevecht tegen de Mistral.

De Romeinse en romaanse monumenten in Arles werden in 1981 op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. De inschrijving omvat een gebied van 64 ha in het centrum van Arles. Hier bevinden zich de meeste historische bezienswaardigheden, waaronder het amfitheater en het Romeinse theater.

Wat is er te zien / te doen.

  • Diverse Romeinse overblijfselen, zoals:
  • de kathedraal Saint-Trophime met zijn romaans portaal (1180-1190), zijn romaans-gotische kloostergang (12de-14de eeuw) en binnenin Aubussonwandtapijten (17de eeuw) en enkele sarcofagen
  • de romaanse kerk Notre-Dame-de-la-Major (12de eeuw), de religieuze zetel van de broederschap van de gardians (paardenwijding)
  • de Sainte-Anne, een niet meer in gebruik zijnde kerk
  • de abdij van Montmajour, een voormalige Benedictijnenenabdij (buiten de stad)
  • de Grand Prieuré de Malte, het voormalig paleis van de ridders van Malta (renaissance), herbergt heden ten dage het Musée Réattu

 

Deze lui zijn er geboren.

 

 

https://www.tripadvisor.nl/LocationPhotoDirectLink-g187211-d4581146-i256877276-Les_Salicornes_Auberge_de_Villeneuve-Arles_Bouches_du_Rhone_Provence_Alp.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.